Bicí nástroje

 

Bicí nástroje jsou pro ty, kdo ctí přesný rytmus. Bez toho se dobrý bubeník neobejde. Ve škole máme několik nových kousků perkussních nástrojů, které svými velmi zajímavými a charakteristickými zvuky ozvláštňovaly například vystoupení TÁBOROVÉHO  ORCHESTRU.

Vyučující:

  • Alexander Kunert

 

"Hudba doprovází lidstvo již od nepaměti. Jsem názoru, že hudba působí blahodárně na psychiku člověka a především u malých dětí se velmi výrazně podílí na rozvoji mentálních a motorických schopností a následně dovedností. Hra na hudební nástroj pomáhá také odbourávat různé poruchy učení a také některé zdravotní problémy, např. onemocnění dýchacích cest a další. V neposlední řadě muzika formuje člověka z hlediska sociálně-kulturního. To je jeden z úhlů pohledu, co dobrého hudba přináší celému lidstvu." Alexandr Kunert


 ***

V měsíci listopadu 2013 se podařilo Základní umělecké škole Rudolfa Firkušného Napajedla pořídit nový hudební nástroj - VIBRAFON. Tento nástroj patří do skupiny bicích nástrojů a také toto oddělení naší školy jej bude využívat ke své výuce.