Pěvecké sbory

 

Pěvecký sbor s hudební naukou "HeXaM"

Proč HeXaM? Nad názvem děvčata dumala celé měsíce. Nakonec zvítězil tento, ve kterém jsou zakódována jména všech děvčat včetně písmena X (= iks ). Protože písmeno X je také symbolem pro "velkou neznámou", obsáhne jména i těch, kdo do  souboru v budoucnu teprve příjdou. Zájemci jsou srdečně zváni.

                                                                                                Lenka Hanáčková

Pěvecký sbor HeXaM dostal v červnu 2009 od Nadace Děti - kultura - sport příspěvek na jednotné koncertní oblečení. Děkujeme!

http://www.nadacedks.cz/imagesList.aspx?id=107

 

Prezentace na akcích školy:

  •  Zpívání u vánočního stromu 1.12.
  •  Vánoční koncert 17.12.
  •  Zpívání při pokládání věnců na Kalvárii a na náměstí 29.4.
  •  Promenádní koncert 7. 6.
  •  Pěvecký koncert 10. 6.
  •  Vyřazení absolventů 24. 6.

 

Spolu s HeXaMem  na Promenádním a Pěveckém koncertě účinkoval i příležitostný pěvecký sbor žáků pěveveckého oddělení pod vedením paní učitelky Evy Hanáčkové.

Pěvecký sbor  "HeXaM"
Fotografie z Vánočního koncertu
Pěvecký sbor  "HeXaM"

Pěvecký sbor  "HeXaM"

Pěvecký sbor ztvárněný dětmi z výtvarného oboru z Halenkovic. Ale to nebude náš sbor, nějak se nepoznáváme ......

      
Soustředění sboru 27. - 29.3.2009                                                                 
Rekreační středisko Trnava Zlín  

HeXaM si spolu s dalšími žáky pěveckého oddělení udělal třídenní výlet do hezké přírody a příjemného ubytování s výbornou kuchyní. Po příjezdu jsme se rozdělili do dvou chat (velké domy se společnou budovou pro hraní a jídelnou). Čerstvě opravené prostory, čistota a spousta zařízení (pingpong, kulečník, dětský koutek, plazmovky, diskotéka se světelnými efekty, sauna s bazénkem) nám zprostředkovaly příjemný pobyt. Do lesa se nedalo jít.V pátek i v neděli hodně pršelo, ale v sobotu svítilo zářivě sluníčko. Po asfaltové cestě, téměř bez provozu, jsme se vydali na dvouhodinovou procházku. Pod vedením paní učitelky Strašákové, Hanáčkové Evy a Hanáčkové Lenky,  s podporou klavíru v podání Jitky Hanáčkové, jsme však především hráli a zpívali. Bylo to fajn. Udělali jsme kus práce a taky se dobře pobavili. Oslavili jsme na soustředění narozeniny Sabinky Presové, zatancovali na diskotéce a zasoutěžili při večerním programu. Před odjezdem jsme si navzájem předvedli nacvičený program. 

Foto viz fotogalerie.

Velikonoční zpívání 9.4.
Koncertní síň Rudolfa Firkušného - Klášterní kaple 

Sešli jsme se i s žáky pěveckého odělení paní učitelky Evy Hanáčkové a přivítali Velikonoce procvičováním repertoáru z předešlého soustředění. Přišlo nás hodně, bylo to príma.