Klávesové nástroje - klavíry

Vyučující:

  • Iva Kosová
  • Lenka Květáková
  • Hana Tomšů
  • Jan Prokop
  • Pavol Lieskovský

 

Úspěch žákyně klavírního oddělení

RENÉE BERNATÍKOVÁ reprezentovala 5. června 2009 školu na soutěži mladých klavíristů PRAGUE JUNIOR NOTE. Renée je devět let a studuje hru na klavír u paní učitelky Ivy Kosové. V konkurenci 42 dětí získala 2. místo. Zaslouží si velký obdiv a uznání a také poděkování za výbornou reprezentaci školy.

Renée se dostalo tohoto ocenění z pera předsedy poroty:

Milá René, Tvé hraní působí velmi mile, přirozeně a srozumitelně. Hraješ barevně a zvukově kultivovaně. Držím palce! Ivan Klánský

Fografie ze soutěže viz fotogalerie.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------


Klavír je strunný hudební nástroj klávesový. Je sice složitý a náročný, ale velmi rozšířený a oblíbený. Je nepostradatelný na koncertním pódiu, při domácím muzicírování i v hudebním školství.Existuje spousta skladeb pro klavír pro hráče každé pokročilosti a každého stylu - od klasické hudby až po rockovou. I děti, které jsou na svůj věk malé, mohou čerpat hluboké uspokojení, a tedy i motivaci ze zvuků, jež dokážou vyloudit na tak mocném nástroji.

pí.uč. Kosová

Paní učitelka Kosová kontroluje žákyni postavení rukou na klávesách.
Zákoutí

Třídou paní učitelky Kosové se stal sál ZUŠ, takže krásné křídlo zde ani den nezahálí. Příjemné prostředí vytváří květiny a busta Rudolfa Firkušného.

pí. uč. Lenka Květáková

Paní učitelka Květáková s žákyní
Detail třídy
Prostředí třídy paní učitelky Květákové je také velmi příjemné.
Detail třídy