Hudební tábor

 S HUDBOU V SEDLE 2010

aneb

zpráva o táboře příštím

Od začátku září se připravuje další hudební tábor. Učitelé již vybrali repertoár a skladby se rozepisují. Osedlat jde cokoliv. V tomto případě si určitě chceme osedlat muziku a taky koňský hřbet. Téma je to široké: kůň v cirkuse, na pastvě, dostizích, na ranči, na poli a v lese, v kovbojce na filmovém plátně..... Teplokrevník, plnokrevník, lipicán, poník, kůň převalského - to všechno nabízí tolik možností k vytvoření zajímavého táborového programu, že nudu určitě nepoznáme.

Tábor se bude konat 11. - 18. 7.2010 v Čeložnici u Kyjova. V současnosti je tábor obsazen a další zájemce zařazujeme mezi náhradníky. Loňští účastníci tábora a řada dalších dětí, na které se loni nedostalo, v podstatě od 1. září chodili a dožadovali se přihlášky. Čerstvě vytisklé tiskopisy nám rozebrali pod rukama.

 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Velké filmové dobrodružství 2009

aneb

zpráva o táboře minulém

Letos v červenci se už poosmé konal hudební tábor Společnosti přátel ZUŠ Rudolfa Firkušného Napajedla. V již známém prostředí rekreačního střediska Relaxx Pastviny v Čeložnici u Kyjova 51 dětí společně prožilo „Velké filmové dobrodružství". V čele s hlavní vedoucí I.Kosovou vedli mladé táborníky ve čtyřech družinách   D.Kaňovská, J.Amanová, L.Květáková, J.Prokop, A.Kunert, H.Tomšů a R.Bernatík. Zodpovědnost za zdraví všech měla A.Stašová. Děti zkusily nahlédnout pod pokličku kameramanům, hercům, maskérům, kostymérům a jiným profesím od filmu. Pod vedením dospělých si natočily svůj vlastní film - malý detektivní příběh "Čeložnická záhada", kde ztvárnil hlavní roli mladého vědce Filip Wozar a roli Hercula Poirota Alexandr Kunert. Po skončení natáčení na táboře nechyběl ani červený koberec slávy a předávání "čeložnických Oskarů". S filmovými a pohádkovými náměty ladil i repertoár orchestru. Zkoušky mladých muzikantů probíhaly vždy dopoledne. Odpolední náplní dětí byly různé hry v hezkém prostředí v okolí rekreačního zařízení, dovádění v bazénu, výlety. Jako každoročně i letos připravili táborníkům jejich vedoucí zajímavá překvapení, např. noční prohlídku zámku v Miloticích či vystoupení skupiny historického šermu Berendal z Otrokovic. Celé táborové osazenstvo tak bylo mile potěšeno a obohaceno o mnoho pěkných dojmů. Na tomto místě patří vyjádřit Berendalu velký dík a také všem sponzorům, bez jejichž pomoci by tyto aktivity nebylo možné uskutečnit.

Muzikantský um i slavnostní premiéru filmu dětí ze ZUŠ Rudolfa Firkušného Napajedla si mohla vychutnat i veřejnost na koncertě dne 24.9. 2009 v tělocvičně 2.ZŠ v Napajedlích.   

 

Program hudebního tábora Čeložnice 2009

 

Fotogalerie:

Odpolední koncert táborového orchestru ZUŠ 24.9.2009

HUDEBNÍ TÁBOR 12. - 19. 7.