Zpěv

Ne nadarmo se říká, že nejdokonalejším hudebním nástrojem je lidský hlas. Člověk používá svou tělesnou schránku jako ozvučnou skříňku. Podle své píle, ale i podle vrozených předpokladů, kterým se říká pěvecká inteligence, se naučí zásadám, nutným pro správné pěvecké návyky. Možná ledaskoho překvapí, když majitel pronikavého hlasu naráz začne zpívat zdánlivě slabým hlasem. Je to tím, že správný zpěvák musí šetrně zacházet se svými hlasivkami. Musí mu vydržet po celý život. Na síle nabere hlas až po dlouhém, vytrvalém tréninku.

Vyučující:

  • Eva Hanáčková

p.uč. Eva Hanáčková

                 Paní učitelka Eva Hanáčková s žákyní Alžbětou Sentlovou, 2. ročník

 

Pěvecké soustředění - 25. - 27.1. , Sovín u Boršic

Všichni zpěváci vytvořili komorní souborek, který nacvičil repertoár z několika hezkých, ale nelehkých písniček.  Vedle svých sólových vystoupení budou mít připraven na Pěvecký koncert 2008 také tento program. Podrobné informace viz Společnost přátel ZUŠ RF - Informace a Fotogalerie.

Pěvecké sustředění - 17.5., ZUŠ R.Firkušného Napajedla

Příprava na Promenádní a Pěvecký koncert 2008

Promenádní koncert - 1. 6., pod kostelovými schody na náměstí v Napajedlích

Písničky o zvířátkách tvořily hlavní obsah programu komorního souboru žáků pěveckého oddělení. Dirigovala pí. uč. Eva Hanáčková, doprovázela pí. uč. Lenka Květáková a Jitka Hanáčková.

Pěvecký koncert 2008 - 5. 8., Klášterní kaple

Program zahájil keyboardový soubor pod vedením p. uč. Zdeňka Suchánka. Poté se zpěváčci "rozezpívali" při svém sborovém vystoupení. Následoval zpěv sólistů. Koncert uzavřel pěvecký sbor HeXaM pod vedením pí. uč. Lenky Hanáčkové. Program moderovala Jitka Hanáčková.