Hudební nauka

Předmět hudební nauka shrnuje teoretické i praktické znalosti a dovednosti, potřebné jednak pro zvládnutí hry na hudební nástroje, jednak pro orientaci v hudebních dějinách i v hudební současnosti. Poskytuje také základy z hudebních disciplín jako je harmonie, kontrapunkt, formy atd. Aby bylo vyučování přitažlivé, vyžaduje to od pedagoga spoustu příprav a hlavně dobrých nápadů. V ZUŠ R. Firkušného vyučuje nauky paní učitelka Dáša Kaňovská. Na odloučených pracovištích: Hana Gajdíková - 1. pololetí, Jan Prokop - 2. pololetí (Babice), Josef Mareček (Jalubí, Topolná), Petr Verbík (Spytihněv).

 

Učebna hudební nauky v ZUŠ

Je veselá, inspirativní, je v ní vidět, že paní učitelka Kaňovská připravuje pro děti přitažlivé vyučování. Děti pracují s novými sešity, do kterých mohou kreslit a psát, látka je zde jednoduše popsána.



Interaktivní tabule

hledáme skladatele

píšeme notičky

trénujeme noty

poznej nástroj

hledáme nástroje

procvičujeme posuvky

píšeme rytmické cvičení

hodina hudební nauky

Davča a Peťa

co k sobě patří - dynamika
INTERAKTIVNÍ TABULE                                                                                         7. 3. 2008  byla nainstalována interaktivní tabule, která má zpestřit hodiny hudebních nauk včetně přípravné hudební výchovy. Pedagogy čeká školení, posléze práce na programech, aby využití tabule bylo maximální.
Třída se stala domovskou učebnou paní učitelky Dáši Kaňovské.
.........................................................................................................................

Každým rokem spolupracujeme s konzervatoří P.J.Vejvanovského v Kroměříži. Studenti si k nám jezdí obehrát nacvičený repertoár a představí dětem své hudební nástroje. Mnohdy je to pro naše žáky první blízké setkání s nejrůznějšími nástroji. Především je to inspirace do budoucna.Vidí, čeho jen o pár let starší muzikanti mohou při pilném cvičení dosáhnout. 27.března 2008 k nám zavítal kvintet kroměřížské konzervatoře.


kvintet z kroměřížské konzervatoře

povídání se studenty

koncertní návštěva v hudební nauce