Společnost přátel ZUŠ RF

Společnost je sdružení rodičů a přátel školy, kteří její činnost podporují vlastní iniciativou nebo finančními příspěvky. Jednou do roka vydává zprávu o činnosti včetně vyúčtování. Od příštího školního roku budou tyto informace k dispozici na webových stránkách školy.

Aktivity společnosti:

Hudební tábor, zájezdy do divadla, odměny pro soutěžící, absolventy školy, přispívá na materiální zabezpečení všech oborů, Krajská soutěž elektronických klávesových nástrojů atd.

Vedení společnosti:

  • Petra Strašáková - předsedkyně
  • Hana Krejčová
  • Jitka Amanová
  • Hana Macíková
  • Emil Sláma

 

Zakládací listina, stanovy a další dokumenty jsou k nahlédnutí v kanceláři ZUŠ.

Přivítáme každého, kdo by se chtěl zapojit do práce ve výboru společnosti nebo jakýmkoliv způsobem podpořit její činnost.

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Nové!!! O pololetí se bude vybírat příspěvek 100,- Kč na aktivity Společnosti, podrobnosti si můžete přečíst na letáčku, přiloženém k informacím o platbě školného a tábora.

Hudební tábor: záloha 500,- Kč (nebo i celá suma) o pololetí + doplatek 1800,- Kč do konce dubna. Na začátku května dostanete podrobné informace o táboře.

----------------------------------------------------------------------------------------------------

O víkendu 25.-27.ledna se uskutečnilo pod záštitou Společnosti přátel HUDEBNÍ SOUSTŘEDĚNÍ akordeonového souboru, pěveckého sboru starších žáků a žáků pěveckého oddělení. Akci zorganizovala pí. uč. Strašáková. Šlo o přípravu akordeonistů na letošní celostátní soutěž a zpěváci nacvičili sborová vystoupení na koncerty ve 2. pololetí.

Na Sovíně nedaleko Boršic či lázní Smraďavka se sešlo celkem 31 dětí s doprovodem dospělých -  Petrou Strašákovou, Lenkou Květákovou, Lenkou Hanáčkovou, Evou Hanáčkovou a Jitkou Hanáčkovou.

Akordeonový orchestr

V pátek po příjezdu jsme si po večeři rozložili nástroje a rozehráli se. Akordeonový soubor ve velkém sále na prvním patře, pěvecký sbor pí. Hanáčkové v menším "vinném" sále a zpěváčci Evy Hanáčkové ve vinném sklípku. Pro zpěváky velmi exotické prostředí - stylové zřízení, nepřítomnost denního světla, ještě že jsme si mohli vyjít za slunečného sobotního odpoledne na pěší vycházku směr Smraďavka. V pátek večer jsme hráli seznamovací hry; velký úspěch měla naprosto neplánovaná "koulovaná", kdy jsme se měkkými míčky strefovali každý do každého. O sobotním večeru se spontánní hra s úspěchem opakovala. Kromě toho jsme si zasoutěžili.

V neděli ráno jsme si opět potrénovali a pak navzájem předvedli to, co jsme se naučili. Akordeonový soubor pod vedením paní učitelky Strašákové je připraven na soutěž vskutku skvěle. Oba sbory si také zaslouží pochvalu: nelehký repertoár i tancování zvládly bezvadně. Nesmíme zapomenout na výborné korepetitorky - pí. uč. Lenku Květákovou a Jitku Hanáčkovou. Poděkování zaslouží  pan František Strašák, který dal k dispozici auto včetně své autority a pomáhal, kde bylo třeba.

Před hotelem

Jídlo bylo výborné, teploučko takové, že jsme se málem upekli. Hotelu snad scházela jen před časem slibovaná rekonstrukce, která by mu určitě neublížila. Nicméně se domnívám, že jeden každý účastník soustředění by jel klidně znovu. Kvůli pěknému muzicírování, zábavě, kamarádům ...a nakonec, kdo může říct, že tři dny snídal, obědval,  večeřel a hrál ve vinném sklepě a ještě k tomu se školou? Jen to vínečko jaksi chybělo, ve džbáncích voněl pouze ovocný čaj.

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------

 

WEST SIDE STORY - návštěva muzikálu ve zlínském divadle, 14. 12. 2007

Představení předcházely velmi příznivé kritiky, takže jsme byli na herce z Městského divadla v Brně zvědaví. Muzikál i jeho melodie jsou známé všem milovníkům tohoto žánru. Mladí herci se představili ve výborném světle - tanečně a především pěvecky byli výborně připraveni. Hráli a zpívali s obrovským nasazením a představení gradovalo ke smutnému konci tak, že člověk přestával napětím dýchat. Závěrečné duety mezi hlavními hrdiny byly opravdu plné "nehrané" lidské bolesti, neštěstí a zmařené lásky. Snad mohu za všechny napsat, že z představení odcházeli nadmíru spokojení. Kdo sledoval představení se záměrem najít nedotažené herecké gesto či tón, tomu mohu doporučit, aby si příště raději poslechl často až synteticky dokonalé provedení na CD v klidu domova. Sama bych měla jen jediné malé přání - kdyby zvukař stáhl intenzitu ozvučení o pár decibelů.

Poděkování patří paní učitelce Petře Strašákové, která zájezd zorganizovala.

Lenka Hanáčková

A. Laurents, L.Bernstein, S. Sondheim: WEST SIDE STORY 

Překlad: Jana Werichová, Pavel Kopta, Jiří Josek
Režie: Stanislav Moša
Dramaturg: Gustav Skála
Scéna: Miroslav Melena
Kostýmy: Andrea Kučerová
Dirigent: Emil Skoták
Choreografie: Vladimír Kloubek j.h.
 

Inscenace slavného amerického muzikálu West Side Story na jevišti Městského divadla Brno byla našimi i zahraničními recenzenty označena za současné nejlepší provedení na evropském kontinentu. Muzikál inspirovaný příběhem Shakespearova Romea a Julie měl premiéru na Broadwayi v roce 1957. Od té doby se hrál nepřetržitě snad na jevištích celého světa a ani se nechce věřit, že jeho témata jsou i dnes, na počátku 21. století, stále aktuální – souboj dvou pouličních gangů Trysáčů a Žraloků o nadvládu v jejich teritoriu, láska, agresivita, rasismus a šikana – jsou motivy vskutku věčné, stejně jako řada hitů z tohoto muzikálu, nazpívaných hvězdami světové klasické i populární hudby – Somewhere, Maria, Tonight či America… Kromě hostování v na řadě tuzemských jevišť, absolvoval soubor již řadu zahraničních zájezdů (Holandsko, Belgie, Dánsko, Německo, Rakousko, Slovinsko, Itálie, Slovensko, Švýcarsko, Portugalsko, Španělsko), kde ve vyprodaných budovách nadšeně aplaudovaly tisíce diváků. O úspěchu svědčí i to, že představitel Tonyho Roman Vojtek, byl za svůj výkon nominován na prestižní cenu Thálie.

Premiéra: 23. únor 1996
Délka představení: 02:20
Počet repríz: 657

Z recenzí:
Za takovou vitalitu by se nestyděli ani ve skutečné West Side
Bravo, milenci z West Side Story!Sázka na mládí se vyplatila
West Side Story mladě a dravě
Triumfální senzace: všechna představení vyprodána
Furiózní show a velkolepé scény souboru nadchly publikum
Vynikajícím způsobem zvládnutý rytmus
Smůla pro každého, kdo to neviděl
West Side Story nabídla prvotřídní sólisty
Hercům z Brna tleská Holandsko


Osoby a obsazení:
Riff - Igor Ondříček/Petr Štěpán;
Tony - Petr Gazdík/Ján Jackuliak/Robert Jícha/Roman Vojtek;
Bernardo - Ján Jackuliak/Karel Škarka/Dalibor Černák/Roman Vojtek;
Maria - Radka Coufalová - Vidláková/Jitka Čvančarová/Markéta Sedláčková;
Anita - Jana Musilová/Ivana Vaňková/Petra Jungmanová;