Hudební tábor

HUDEBNÍ TÁBOR 13. 7. - 20. 7. 2008 - CESTA  KOLEM  SVĚTA

Děti dostaly podrobné informace o táboře včetně formulářů a potvrzení pro lékaře. Bez průkazky pojišťovny ( nebo její kopie ) včetně potvrzení o bezinfekčnosti a dobrozdání lékaře o zdraví dítěte nebude nikdo přijat k pobytu na táboře.

 

Odjezd: 9.30 od ZUŠ

Příjezd: 11.00 - 12.00 k ZUŠ

----------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Platba za hudební tábor: záloha 500,- Kč v únoru (nebo i celá suma) + doplatek 1800,- Kč do konce dubna. Podrobné informace dostanete v květnu.

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Hudební tábor 2008, 13. 7. - 20 .7. , Čeložnice u Kyjova

Mezi loňskými táborníky už kolují předběžné, nicméně hodně závazné přihlášky na tábor následující. Volná místa dáme k dispozici dalším zájemcům. O jejich účasti rozhodne především způsobilost hry na nástroj nebo schopnost zpěvu v táborovém sboru.

----------------------------------------------------------------------------------------------------


"HLEDÁ SE UFO"

Hudební tábor Společnosti přátel ZUŠ R. Firkušného

15. - 22. 7., Čeložnice - Pastviny

Zúčastnilo se: 40 dětí

Zdravotnická péče: MUDr. Jiří Škrabal

Vedoucí: Surá Jitka, Strašák František, Strašáková Petra, Němec Petr,

               Kunert Alexandr, Kosová Iva, Kaňovský Radek, Kaňovská Dáša,  

               Hanáčková Jitka, Hanáčková Lenka  

Sponzoři: Aliachem a.s., odštěpný závod Fatra; Cukrárna Gabriela,

                p. Nguyen, pí. M Zámečníková

Zkoušky táborového ufo orchestru - viz Hudební obor - Informace.   

 

O táboře   

Rekreační středisko Pastviny stojí v chatové oblasti, obklopeno lesy. Nedaleko je pramen Smraďavky a v lese překvapí obrovská, více než metr vysoká mraveniště. 

Hned první den si každá družinka vymyslela název, který vkomponovala do obrazce souhvězdí na svou vlajku. Tak vznikly Vesmírné kočky, Hypernova, Vesmírné akvabely a Pavoučci. Večer jsme si zazpívali u táboráku a opekli špekáčky.

Čekal nás týden snad největších veder z celého léta. Naštěstí jsme měli k dispozici bazén, který vždy dopoledne mezi hraním a v odpoledním programu spolehlivě osvěžil.

Tématem tábora ( zároveň tématem orchestrálního repertoáru ) byl VESMÍR.  Při zábavném večeru Kosmohrátky si každá družinka připravila tématický program, kterým bavila své kamarády. Vesmírné akvabely, věrné svému jménu, dokonce předvedly perfektní vystoupení v bazénu. Vesmírná odyssea byl branný závod, kde děti předváděli svou zdatnost (přelézání potoka po provazové síti ) ale třeba i vědomosti o kosmu.Podobný obsah mělo i soutěžní odpoledne Cesta do perníkové chaloupky. Děti dle libosti střídaly disciplíny v nejbližším okolí hotelu, za splněné úkoly dostávaly táborové penízky. Za ně si pak mohly něco pěkného u Ježibaby koupit. Při Hře na hvězdáře poznávali souhvězdí; noční hra Hledá se UFO byla výletem do černočerného lesa, kde přistáli mimozemšťané a drželi stráž u svého tragicky zahynulého kamaráda. Bytosti z kosmu, tak by se dal nazvat karneval. O nejlepší masku snad bylo spravedlivé losovat, všichni byli úžasní. Na karnevalu děti vyhodnotily Sympaťáka a sympaťačku tábora.Třešinkou na dortě v kosmickém programu byl výlet do brněnské hvězdárny. Velmi zajímavá byla i návštěva zámeckého muzea v nedalekých Ždánicích. Je plné kuriozit - sešly se zde nesourodé předměty, které určitě nikdy ani netušily, že by se mohly stát muzejními kousky. Ufoniáda měla být sportovním odpolednem se vším všudy. Počasí však nedovolilo plánovaný pobyt na nezastíněném hřišti. Děti zůstaly u hotelu, kde přece jen mohly uniknout slunci. Přesto si i krátce zahrály např. fotbálek. Jedním z nejhezčích táborových večerů byla soutěž ve zpěvu Karaoke. Děti, které se přihlásily, si písničky nejdříve procvičovaly nanečisto. V programu pak podávaly úžasné pěvecké výkony včetně vlastního dramaturgického ztvárnění.                                                                                                               

Z tábora všichni odjížděli plní zážitků. Nacvičený hudební program předvedou děti na koncertech. Ve fotogalerii budou doplněny fotografie z tábora a zájemci si mohou objednat DVD o táboře i s fotografiemi.