Cimbálová muzika Maková

Cimbálová muzikaod r. 2020 pracuje pod vedením cimbalistky Mgr. Michaely Švecové a kontrášky Bc. Jany Hrubé. Jejich repertoár je tvořen lidovými písněmi převážně z Uherskohradišťska a jeho podoblastí (Bílovice, Kopanice, Uherskobrodsko, Strání).Paní učitelky se však nebojí občas zabrousit pro inspiraci na Valašsko či na Slovensko. 

 

 CM Maková doprovází DFS Radovánek na 30. ročníku mezinárodního festivalu dětských folklórních souborů "Písní a tancem"

 

 

22. setkání folklórních souborů tří národopisných oblastí Slovácka, Valašska a Hané se konal v termínu 12. - 13. 8. na nádvoří Nového Kláštera v Napajedlích. 

fotografie 

 

 

 

V sobotu 4.6. 2022 jste mohli vidět a slyšet naši cimbálovou muziku Maková
na slavnostním vystoupení u příležitosti 50. výročí založení Radovánku.
fotografie
fotoreportáž KK Napajedla  
 
 
 

 

 

 POZVÁNKA

fotografie 

 

Vánoční koncert CM Maková

odkaz na video

 

 

CM Maková nezahálela ani v létě. Děti se s velkým nasazením scházely i o prázdninách. Své úsilí jsme pak společně završili vystoupením na folklórním festivalu Moravské chodníčky 2021, kde jsme doprovázeli dětský folklórní soubor Radovánek

 

 

Na konci školního roku 2020/2021 ve spolupráci s žáky počítačové grafiky p.uč. Kotáskové vznikl videoklip k písni Odzemek. Videoklip můžete shlédnout zde

 

V roce 2021 se CM Maková zúčastnila soutěžní přehlídky distančních videí a za videoklip Dyby černé očenka získala cenu za zvláštní přínos v oblasti lidové hudby. 

 

I přes to, že se letos děti viděly, jak se říká „naživo" jen párkrát, podařilo se jim v rámci distanční výuky nacvičit a natočit několik písniček. 

K písničkám vznikly společnými silami 3 videoklipy.

Na jaře 2021 vznikla nahrávka čardáše To ta Heľpa, na které jsme spolupracovali nejen s dívčím sborem HeXaM, ale také s dětským folklórním souborem Radovánek, který k naší nahrávce natočil taneční část videoklipu. Video najdete zde

 

 

Na nahrávce písně Dyby černé očenka z února roku 2021 můžete slyšet i dívčí sbor HeXaM. Obrázky a animace ke klipu má na svědomí audiovizuální duo PunkDucks (obě děvčata jsou žákyněmi ZUŠ RF). Celý videoklip můžete zhlédnout zde.

 

                                           Koleda Narodil sa Kristus Pán v Betlémě,                                                 jejíž videoklip můžete zhlédnout zde, vznikla v prosinci 2020. 

 

 

*****************************************

10. 12. 2018 - Vánoční besídka pod vedením p. uč. Stanislavové

 

 

 

  • 7. 12. 2016 Besídka v Domě s pečovatelskou službou - Pod Kalvárií