Hudební tábor

Hudební tábor „Návrat do středověku"

Rok se s rokem sešel a tým pedagogů ZUŠ R. Firkušného v Napajedlích neúnavně připravuje již po sedmnácté hudební tábor. Tentokrát jsme se rozhodli pro téma „Návrat do středověku". Tábor se již tradičně bude konat na okraji buchlovských lesů v rekreačním středisku Relaxx v Čeložnici u Kyjova, a to ve dnech 8.7.2018 - 15.7.2018. Zúčastní se ho 48 dětí, kteří jsou zároveň žáky ZUŠ R. Firkušného v Napajedlích.

Středověká tématika se bude prolínat do všech táborových programů a aktivit. Celý týden bude také probíhat celotáborová hra o hanzovních městech, která bude pro děti v mnohých směrech naučná a zároveň bude podporovat zdravou soutěživost dětí. O autenticitu středověkých faktů a navození té správné atmosféry se postará pan učitel Dan Čtvrtlík, který současně studuje historii na vysoké škole. Již teď můžu prozradit, že za námi přijede návštěva ze středověku a my se naopak za středověkem vypravíme...

Při výběru repertoáru jsme v prvé řadě vycházeli z nástrojových a interpretačních možností táborového orchestru. Bude upřednostňován repertoár se středověkou tématikou a také skladby s prvky fantasy světa a pohádek. Nebráníme se žádnému žánru, proto jsme do repertoáru zařadili jak hudbu orchestrální, tak i popovou nebo metalovou. 

Pokud Vás bude zajímat, jak to všechno dopadlo, navštivte již tradiční koncert táborového orchestru na podzim letošního roku.

vedoucí tábora Mgr. Hana Tomšů