Hudební tábor

HUDEBNÍ TÁBOR
 

 Legendy v Čeložnici

 

Pošestnácté vyrazí 50 táborníků a 8 učitelů do rekreačního střediska Relaxx v chatové oblasti Pastviny. Náplň tábora je v podstatě připravena. Prozradím jen to, že se budeme, dovolí-li to počasí, co nejvíce pohybovat v přírodě a v centru pozornosti je pohyb. Více taneční než sportovní.
Téma „Legendy se vrací" se bude objevovat téměř ve všech táborových programech. Je mu podřízeno i složení družin. Zatímco loni si táborníci svou „barvu" losovali, letos jim bude příslušnost k družině včetně jejího názvu oznámena, aby věděli, jakou masku si mají připravit na karneval. Především musí být taková, aby se v ní pohodlně hrálo na táborovém koncertě.
Koncert se letos posune až do listopadu jako součást 10. ročníku festivalu Pocta Rudolfu Firkušnému. Přítomnost přislíbila dcera R. Firkušného Veronika Callegari.

Táboru zdar! L. Hanáčková

Hudební tábor 2016 

 
 
 
  Hudební tábor, v pořadí patnáctý, šel ve stopách táborů minulých. Opět se hrálo a zpívalo, tancovalo, sportovalo, soutěžilo. Děti byly rozděleny do skupin podle barev: červení, modří, zelení, žlutí. Protože se tábor prolíná do života školy celoročně, losovaly si děti svou barvu a tudíž příslušnost k družině už na konci školního roku. Ve své barvě pak vyráběly „tibetskou vlaječku" s poselstvím, o jehož obsah se chtěly podělit s ostatními lidmi. V těchto barvách byla laděna trička muzikantů při vystoupení TÁBOROVÉHO ORCHESTRU dne 27. září. Tento koncert byl významný i tím, že vedle 15tého výročí tábora byl věnován také výročí 25ti let pojmenování školy jménem R. Firkušného a 65ti letům založení školy.
Všichni muzikanti si zasportovali na táborové olympiádě, soutěžili ve zpěvu karaoke, vyráběli táborové tablo v životní velikosti, zažili spoustu legrace při diskotékách, noční hře, na karnevale ... Zajímavý byl i výlet do Slavkova u Brna, kde jsme navštívili výstavní expozici věnovanou slavné slavkovské bitvě.
Tábor se vydařil. V krátké době začneme připravovat tábor v pořadí šestnáctý.

 

                                                                                                    Lenka Hanáčková

                                                                        Článek pro Napajedelské noviny, říjen 2016

 
  
 

 Hudební tábor 2015