Cimbálová muzika Maková

 

 Cimbálová muzika od r. 2020 pracuje pod vedením cimbalistky Bc. Michaely Švecové a kontrášky Bc. Jany Hrubé. Jejich repertoár je tvořen lidovými písněmi převážně z Uherskohradišťska a jeho podoblastí (Bílovice, Kopanice, Uherskobrodsko, Strání).Paní učitelky se však nebojí občas zabrousit pro inspiraci na Valašsko či na Slovensko.

I přes to, že se letos děti viděly, jak se říká „naživo" jen párkrát, podařilo se jim v rámci distanční výuky nacvičit a natočit několik písniček. 

K písničkám vznikly společnými silami 3 videoklipy.

Na jaře 2021 vznikla nahrávka čardáše To ta Heľpa, na které jsme spolupracovali nejen s dívčím sborem HeXaM, ale také s dětským folklórním souborem Radovánek, který k naší nahrávce natočil taneční část videoklipu. Video najdete zde

 

 

Na nahrávce písně Dyby černé očenka z února roku 2021 můžete slyšet i dívčí sbor HeXaM. Obrázky a animace ke klipu má na svědomí audiovizuální duo PunkDucks (obě děvčata jsou žákyněmi ZUŠ RF). Celý videoklip můžete zhlédnout zde.

 

                                           Koleda Narodil sa Kristus Pán v Betlémě,                                                 jejíž videoklip můžete zhlédnout zde, vznikla v prosinci 2020. 

 

 

*****************************************

10. 12. 2018 - Vánoční besídka pod vedením p. uč. Stanislavové

 

 

 

  • 7. 12. 2016 Besídka v Domě s pečovatelskou službou - Pod Kalvárií