Informace

BLAHOPŘÁNÍ  

Srdečně blahopřejeme žákyni výtvarného oboru KATEŘINĚ VRTĚLOVÉ, která získala CENU REDAKČNÍ RADY v kategorii keramických výrobků soutěže "Voda štětcem a básní IX". Tuto cenu získala za keramický reliéf s názvem Království vody, který byl vytvářen pod vedením pí. uč. Mgr. Evy Pazderové. 

 ***

ÚSPĚCH ŽÁKŮ

NA "KRAJSKÉ PŘEHLÍDCE VÝTVARNÝCH OBORŮ" 

 

Práce a jména žáků, kteří uspěli na „Krajské přehlídce výtvarných oborů" konané ve Zlíně, budou dále vystaveny ve Šternberku na celostátní přehlídce. Výtvarné práce vznikly v projektu „Autorská kniha, písmo", do kterého se zapojili žáci všech ročníků výtvarného oboru. Další práce, které uspěly, jsou z projektu „Jednoduché zpracování skla - spékáním, barvením, ohýbáním, broušením". Do tohoto projektu se zapojily žákyně ve věku 11 - 14 let pod vedením pana Mgr. Emila Slámy. 

 

 

 

Učitelka: Eva Pazderová

Katalog o motýlím odívání na jaře, v létě, na podzim, v zimě. Svitek, objekt, suchý a voskový pastel na balícím papíře. 1. přípravné studium, 2. přípravné studium, skup. práce: - Gajdošík Stanislav, Svobodová Lucie, Dohnalová Tereza, Chybíková Denisa, Sklenaříková Iva, Mrázková Melánie, Jurygáčková Adéla, Slováčková Veronika, Bobčíková Marie, Marášek Matěj, Burešová Mariána, Foltýnová Barbora, Úlehla Petr.

Svitek jako šperk ( Záznam šnečího dne ), objekt, smaltovaný přívěšek, 2. přípravné studium a 1. ročník: - Vaňáčová Mariána, Zouharová Zuzana, Otradovec Dan.                                 

Svitek jako šperk ( Záznam šnečího dne ), objekt, smaltovaný přívěšek, ročník 2.: - Chrástová Michaela, Hrdinová Nikol, Škodáková Sofie.

Učitel: Petr Žiška

Sherlock Holmes - plakát, PC grafika, ročník 1. : - Kaňovská Radka.

Rychlé šípy - plakát, PC grafika, ročník 3. : - Moravčík Jan.

Učitel: Emil Sláma

Psací stroj budoucnosti:- Jadrníčková Amálie, Škopíková Michaela, Velísková Adéla

Kniha Miniatura Tří králové - kolektivní práce žáků prvního ročníku práce vznikla ve školním roce 2011 - 2012

Kniha otisky , Mikuláš - skupinová práce žáků přípravného ročníku

Bojovník, skleněný objekt: - Blahušová Klára

Ikarus, skleněný objekt: - Blahušová Klára, Válková Eliška

Skleněné šperky: - Hrdinová Zuzka, Blahušová Klára, Válková Eliška

Učitelka: Ivana Kotásková

Kouzelný květináč, žáci 1.ročníku: - Krsičková Nela, Lajza Robin, Lajzová Laura

Monogramy, žáci 1. ročníku: -  Chripák Sebastian, Baštincová Nikola

Učitelka: Tamara Blažková

Čarodějná kniha, 2.P.S., 1.ročník, kombinovaná technika, kolektivní práce

Moje planetka, 2. ročník, koláž: - Maděrová Nikola, Zouharová Daniela

Keramické pozvánky - kolektivní práce

Kouzelný mlýnek, 2.ročník, koláž: - David Šimek, kresba : Jůličková Dorota

Tanec písmen, 4. - 5. ročník: - Poznerová Anežka, Kalandrová Barbora, Plecáková Barbora.  

 

Ukázky některých prací najdete na těchto internetových stránkách ve školní fotogalerii výtvarného oboru

***

Blahopřání

Ve finále celostátní soutěže "Komenský a my", zaštítěné MŠMT zíslala ve výtvarné kategorii čestné uznání naše žákyně Kateřina Hádlíková. Finále se konalo v ZŠ J.A.Komenského Brandýs nad Orlicí. Čestné uznání si vybojovala v opravdu silné konkurenci, a to nejen co do počtu prací, ale hlavně kvůli jejich výtvarné úrovni. Blahopřejeme Kateřině i paní učitelce Tamaře Blažkové.

***

Lukáš Doležal získal 4. místo v soutěži s tématem Zvířátka v zimě. Soutěž pořádala Krajská knihovna Františka Bartoše ve Zlíně v rámci programu Dne pro dětskou knihu

Obrázek se spícími netopýry, který návštěvníci vybrali ve velké konkurenci jako 4. nejhezčí, byl odměněn krásnou knihou a dárkem. Srdečně blahopřejeme.

 

***

Kurz krajinomalby

1. - 3. července 2013

 

     Napajedla mají malebný přírodní rámec a této skutečnosti využily děti ZUŠ R.Firkušného Napajedla. Velmi dobře jim také posloužilo potřebné materiální vybavení, kterým škola pro tyto příležitosti disponuje.

     Začátkem letních prázdnin si žáci výtvarného, grafického a hudebního oboru vyšli s paletou mnoha barev obdivovat krásy přírody. Pomocí malířských a kresebných nástrojů a výtvarných technik se účastníci kurzu snažili uchopit i opěvovat místa v napajedelské krajině. Velkou část tohoto prázdninového vzdělávání jsme strávili na Kalvárii a poslední den jsme se vydali k nádherné řece Moravě. Během kurzu byl kladen důraz na skutečnost, a to takovou, že ani ne tak člověk, ale příroda je naší velkou učitelkou.

     Výsledky těchto malířských básní či skladeb, které složili žáci každý po svém, můžete zhlédnout ve 2.patře Galerie Chodba, která má své sídlo v budově ZUŠ R.Firkušného Napajedla. Jste srdečně zváni.

Mgr. Eva Pazderová,

Napajedelské noviny 9/2013