Informace

PŘEHLED AKCÍ ŠKOLY NAJDETE V ODKAZU PLÁN AKCÍ.

---------------------------------------------------------------------------------------------------        

Zápis do hudebního oboru: 28. 5. - 1. 6., v ZUŠ, 13. 00 - 17. 00                      Postupové zkoušky hudebního oboru:  4. -  8. 6. Upozornění - v tuto dobu neprobíhá vyučování komorní hry, pěveckých sborů a hudebních nauk. Vzhledem ke koncertu 6. 6. bude probíhat pouze individuální příprava podle pokynů učitelů.

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Kvarteto zobcových fléten s klavírem úspěšně reprezentovalo školu                  v okresním kole soutěže - více viz Hudební obor - Flétnový soubor.

Na stejném místě naleznete informace o úspěchu kvarteta v krajském kole.

----------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Zájezd do Národního divadla v Brně - sobota 31. 3. 2007

  • Program: Bedřich Smetana - PRODANÁ  NEVĚSTA 
  • Režie: Ondřej Havelka (známý herec a zpěvák)
  • Autobus hradí Společnost přátel ZUŠ R. Firkušného
  • Vstupné děti: 100,- Kč ( 75,- Kč doplácí Společnost )
  • Vstupné dospělí: 350,- Kč   
  • Odjezd v 16. 00 hod. od ZUŠ (začátek představení v 18.00 hod.)
  • Předpokládaný návrat v 22.00 hod. k ZUŠ

Podle recenzí jde o zajímavé představení s netradičními momenty v ději, což  předurčuje už sama osobnost režiséra Ondřeje Havelky. Nicméně jeho jméno bývá zárukou dobré kvality.

Z perliček - budete mít možnost uvidět na jevišti opravdového provazochodce, účinkuje i houslista Žídek.

Zájezd organizuje pí. učitelka Petra Strašáková, přihlásit se můžete u ní nebo u kteréhokoli učitele nebo se zapsat do seznamu na školní chodbě. Přihláška je závazná.

VYUŽIJTE  PŘÍLEŽITOST  NAVŠTÍVIT  NÁRODNÍ  DIVADLO  V  BRNĚ!

Po návštěvě divadla: podle reakcí účastníků se samotná opera všem líbila       - hezké kulisy, kostýmy, neobvyklá situační komika a opravdový provazolezec - tvořili zajímavou podívanou. Smetanova hudba, známé árie, to vše se dobře poslouchalo. Během představení museli vyměnit Jeníka za záskok, protože ten první byl náhle indisponován. Horší bylo, že "náhle indisponován" byl i náš autobus. Díky tomu - přestože měl na cestu do Brna přesně 1 hodinu 45 minut - dorazil pozdě a dvě třetiny představení jsme sledovali "z bidýlka". To nás velmi mrzelo, protože snaha paní učitelky Petry Strašákové, získat dobrý termín a výborná místa v hledišti přišla částečně nazmar.

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Okresní soutěž komorní hry s převahou hudebních nástrojů 7.3. 2007

K 19. 2. se přihlásilo celkem 69 soutěžích, kteří bojovali o umístění v počtu 24 souborů. Přijeli ze ZUŠ Zlín - Štefánikova, ZUŠ Harmonie Zlín, ZUŠ Morava Zlín, ZUŠ Zlín- Malenovice, ZUŠ Valašské Klobouky, ZUŠ Luhačovice, ZUŠ Slavičín, ZUŠ Otrokovice, ZUŠ R. Firkušného Napajedla. Celkem odehráli 2 hodiny 54 minut čistého času. Soutěž však trvala téměř celý den.

 

Naši soutěžící v okresním kole velmi pěkně reprezentovali školu. další informace viz Hudební obor - Houslový soubor.

 

 

 

VÝCHOVNÉ  KONCERTY PRO MŠ 16.5. 2007

Zhruba 220 dětí ze školek Komárov, Babice, Spytihněv, Žlutava, Pohořelice, Halenkovice a Napajedla navštívilo během jednoho dopoledne 3 výchovné koncerty, keré jsme pro ně připravili v sále školy. Nejdříve dětem paní učitelka Hanáčková vysvětlila, že návštěva koncertu je slavnostní událostí, na kterou se každý hezky ustrojí. Aby si i děti připadaly vyjímečně, dostalo každé děvčátko do vlasů mašličku a každý chlapec motýlka pod krk. Pak dětem hráli jejich malí kamarádi se svými učiteli na různé hudební nástroje. Srovnání neobratných začátků se zdařilými výsledky, které se dostaví při poctivém trénování na nástroj, se nabízelo samo. Nakonec se všechny nástroje sešly při společné písničce a i děti si zazpívaly.

Fotografie viz fotogalerie.